Zomernacht

Linda van Rijn, Zomernacht
Linda van Rijn, Zomernacht

Elk jaar helpt Laurien bij een zomerkamp waar ze zelf als kind ook al kwam. Dit jaar heeft ze extra veel zin omdat Pieter ook meegaat, de collega waar ze al een tijdje mee flirt.

Tijdens de eerste avond vliegen Lauriens gedachten terug naar vijfentwintig jaar geleden. Dat was het jaar dat er een jongetje verdween en verdronk in zee. Al snel merkt ze dat het verhaal indruk maakt bij Pieter en ze besluit het onderwerp te laten rusten. Wat gebeurt is gebeurd. Toch?

Zo verstrijken er een paar dagen en alle kinderen en de leiding genieten van het kamp. Al lijken korte nachten en de verantwoordelijkheden voor Pieter soms een beetje veel te zijn.

Maar dan gebeurt er iets onwaarschijnlijks. Op een klaarlichte middag verdwijnt één van de jongetjes van het kamp terrein. En dan slaat de paniek snel toe.

De politie wordt ingeschakeld en alle kinderen worden ondervraagd en opgehaald. Ondertussen wordt de sfeer steeds angstiger en grimmiger. Er wordt sterk gedacht aan een doelbewuste actie. Een actie van binnen uit het team.

Kennen de vrienden elkaar wel? Of doet één zich anders voor?

Informatie over Linda van Rijn

Linda Van Rijn is na haar studie literatuur wetenschappen, in de reisbranche gaan werken. Ze werkte als reisleidster op diverse locaties. Tijdens deze periode heeft ze inspiratie op gedaan voor haar vakantie trillers.

Inmiddels is ze dankzij haar succes fulltime schrijfster. Ze schrijft ongeveer twee vakantie trillers zoals deze per jaar. Haar voorbeeld hierin zijn de trillers van Suzanne Vermeer. Haar naam ben je misschien ook wel tegengekomen op onze site.

Tegenwoordig woont Linda op Curaçao.

Andere boeken van Linda van Rijn

1. Voetbalvrouwen

2. Viva Espana

3. Villa Toscane

Mijn persoonlijke mening

Om te beginnen moet ik nog wel even een disclaimer geven over het verhaal; Het einde van het verhaal heeft namelijk te maken met de hersenafwijking schizofrenie. Dit is enigszins vergelijkbaar met het hebben van een psychose. Daar wilde ik nog even voor waarschuwen. Mocht je hier zelf ervaring mee hebben raad ik niet aan om het boek te lezen.

Aan de ene kant vindt ik Zomernacht een leuke triller omdat het een spannend verhaal is. Er zitten best wel veel opmerkingen in waardoor je kan denken. Wat!?

Aan de andere kant moet ik wel eerlijk zeggen dat je redelijk snel door hebt wie de dader is. In het begin dacht ik nog dat de schrijfster dat expres deed om je op het verkeerde been te zetten maar dat was niet zo.

Ook ergerde ik me soms aan het gedrag van de hoofdrolspeelster. In de zin van; dat ik haar een beetje naïef vond.

Al met al heb ik dus best wel gemengde gevoelens over dit boek. Maar misschien vindt jij het wel heel leuk!

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *