Waterland

Suzanne Vermeer, Waterland
Suzanne Vermeer, Waterland

Ze had het helemaal voor elkaar. Samen met haar man Bas is Claudette een bed en breakfast begonnen in Italië. Hiermee sluit ze de bewogen tijd in Nederland voor zich af. Dat hoopt ze althans.

Maar die hoop blijkt ijdel als ze op een dag een dreig mail krijgt. Een mail die haar terug doet denken aan de turbulente relatie met haar ex. De jongen waarmee ze zoveel dromen deelden. Tot hij spoorloos verdween. Moet ze de dreiging van de mail wel serieus nemen? Claudette besluit er even over na te denken.

Maar veel tijd krijgt ze daar niet voor. Bijna elke dag krijgt ze wel een mailtje of een brief via de post. En als haar bedreiger langskomt met het bericht dat ze mee moet werken als ze haar dierbaren levend terug wilt zien. Vanaf dat moment is de maat vol.

Ze besluit naar Nederland te vertrekken om de vraagstukken op te lossen. Wetend dat ze hierdoor misschien haar beste vriendin en Bas kwijt kan raken.

Zal ze hen beiden ooit nog terugzien? Of komt ze ongeschonden weg?

Informatie over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer; de schrijver van dit boek is het pseudoniem van de overleden schrijver Paul Goeken. Hij overleed in juni 2011. In 2002 debuteerde hij met een triller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om de rest van de boeken onder pseudoniem uit te brengen. Waarom dat is, is niet bekend.

Zijn eerste boek ‘All-inclusive’ was meteen een groot succes en werd een bestseller. Ook in volgende boeken zie je de reisbranche en het toerisme terugkomen als belangrijk uitgangspunt. Inmiddels is dat het unieke kenmerk van deze vakantie trillers.

Andere boeken van Suzanne Vermeer

1. De vlucht

2. Zomertijd

3. Cruise

Mijn persoonlijke mening

Ik heb deze triller wegens de dikte van het boek geluisterd op Storytel. Dat doe ik wel vaker als ik weet dat het een dunner boek is.

Ik moet zeggen dat deze triller me echt wel de kriebels heeft bezorgt. Omdat het toch wel laat zien dat keuzes en gebeurtenissen in het verleden zich moeilijk laten verstoppen. Zeker als er een crimineel randje aan zit.

Wat ik wel mooi vond was de liefde die Claudette voelde voor zowel haar beste vriendin als haar man. Dat ze bereid is om haar eigen leven op het spel te zetten voor hen. En dat ze hen hier niks over kan vertellen lijkt me ook vreselijk.

Als je ook opzoek bent naar een leuke zomerse triller kan ik deze zeker aanraden!

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *