Voor jou

Jojo Moyes, Voor Jou
Jojo Moyes, Voor Jou

Dit verhaal speelt in een klein dorpje in Engeland waar de zesentwintig jarige Louisa wanhopig een nieuwe baan probeert te vinden. Als ze een baan aangeboden krijgt om de zorgassistent van een jonge lichamelijk gehandicapte man, genaamd Will te zijn neemt ze die na kort aarzelen aan.

In het begin vindt Louisa het lastig om Will te helpen omdat hij erg onaardig tegen haar doet en hij het vreselijk vindt dat hij volledig afhankelijk is van haar. Maar dan komt ze er achter wat de ware reden achter haar functie is.

Na lang nadenken besluit Louisa dat ze een bucket list wil maken met activiteiten die geschikt zijn om met Will te doen. Terwijl ze daar mee bezig is groeit haar band met Will.

Aan het einde van haar contract gaan zij, Will en nog een verzorger op vakantie.  Hiermee hoopt Louisa dat ze een einde kan maken aan Wills depressieve gevoelens.

Maar aan het einde van de vakantie gaat het plan van Will door en vertrekt hij naar Zwitserland. Hij zorgt er wel voor dat Louisa kan gaan studeren en zo kan ontsnappen aan het kleine leventje wat ze leidde voordat ze hem ontmoette.

Informatie over Jojo Moyes

Jojo Moyes was voordat ze begon met schrijven van romans, een Britse journalist. Ze heeft daarvoor gestudeerd aan een universiteit in Londen. Ze heeft buiten dit boek ‘Voor Jou’ nog een heleboel andere romans geschreven ook een paar vervolgen hierop. (‘Een leven na jou’, en ‘Still me’).

Met dit boek heeft ze ondanks het uiterst gevoelige onderwerp de onderscheiding van de Galaxy boeken gewonnen omdat er meer dan drie miljoen exemplaren van verkocht zijn.

Tegenwoordig woont ze met haar man, die ook jounalist is, in Essex in Engeland samen met hun drie kinderen.

Andere boeken van Jojo Moyes

1. Voor Jou

2. Een leven na jou

3. Voor mij

Persoonlijke mening

Ik heb heel lang getwijfeld of ik van dit boek een recensie moest schrijven, Dit omdat het een lastig onderwerp is waar nog altijd moeilijk over gepraat wordt in de maatschappij.

Maar ik heb het toch gedaan omdat ik  van mening ben dat je dit soort zaken; Het recht om te sterven, van alle kanten van de situatie moet bekijken. Het is vaak niet zo zwart wit als je zelf denkt.

Tevens wil ik wel even als disclaimer meegeven. Ik heb dit nooit meegemaakt in mijn directe omgeving. Als jij iemand bent die het wel heeft meegemaakt kan ik me voorstellen dat dit verhaal te heftig voor je kan zijn.


Ben je geïnteresseerd in Romantische boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *