Twilight

Stephenie Meyer, Twilight
Stephenie Meyer, Twilight

Bella Swan is al haar hele leven een buitenbeentje tussen haar leeftijdsgenoten en ze verwacht niet dat het veranderd als ze naar een klein stadje genaamd Forks verhuisd. Totdat ze de mysterieuze Edward Cullen ontmoet en ze zich meteen aangetrokken tot hem voelt.

Maar Edward is in tegenstelling tot de andere jongens op haar school totaal niet geïnteresseerd in haar. Sterker nog hij waarschuwt haar om uit zijn buurt te blijven voor haar eigen veiligheid.

Ondanks zijn waarschuwing is Bella vastbesloten om achter zijn geheim te komen, zeker als hij haar op een miraculeuze manier redt bij een aanrijding. Ze besluit antwoorden te zoeken op haar vragen en ze komt voor een moeilijk besluit te staan.

Zal Bella achter Edward zijn geheim komen. En zal haar leven dan nog wel veilig zijn?

Informatie over de schrijfster Stephenie Meyer

Voordat Stephenie begon met het schrijven van de Twilight boeken studeerde ze Engels aan een universiteit in Utah. Het idee van Twilight: Liefde tussen een meisje en een vampier ontstond naar eigen zeggen in een droom. Toen het uitkwam werd het al snel een groot succes evenals de boeken die daarna uitkwamen.

Ook de films van Twilight met onder andere Robbert Pattinson en Kristen Steward in de hoofdrol waren een groot succes.

Tegenwoordig woont Stephenie in Arizona samen met haar man en drie kinderen.

Andere boeken van Stephenie Meyer

1. Nieuwe Maan

2. Eclips

3. Morgenrood

Mijn persoonlijke mening

Er is mij wel eens gevraagd waarom ik Twilight destijds gelezen heb want het is alweer een tijdje geleden. En om eerlijk te zijn zonder al te mannen verslaafd over te komen was het omdat ik Edward Cullen oftewel Robbert Pattinson gewoon een aantrekkelijke jongen vond om het even netjes te zeggen en ik graag meer over hem wilde lezen.

Dit klinkt misschien een beetje oppervlakkiger dan jullie van mij gewend zijn maar je moet bedenken dat ik een jaar of zestien zeventien was toen ik deze boeken las. Ik denk dat er nog wel meer meisjes zijn rond die leeftijd met dezelfde mening als ik.

Maar juist om deze dingen die ik net noemde denk ik dat Twilight een leuk herkenbaar boek is als je in die leeftijdsfase zit. Gewoon een lekker zwijmelverhaal om bij weg te dromen. Voor jongens is het misschien wat minder leuk omdat het toch voornamelijk over knappe mysterieuze mannen gaat maar desondanks raad ik het niet af om het toch eens te proberen.

Mocht je in zijn voor een romantisch verhaal dan raad ik dit boek zeker aan!

Ben je geïnteresseerd in fantasie verhalen? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *