Souvenir

Suzanne Vermeer, Souvenir
Suzanne Vermeer, Souvenir

Sinds haar moeder met Alzheimer is gediagnosticeerd staat Nienke haar leven  op zijn kop. Zeker omdat ze ook regelmatig gedoe heeft met haar ex partner over hun zoontje. Ze hoopt dan ook dat de geplande vakantie met haar moeder haar goed gaat doen.

Maar de eerste ochtend dat ze wakker wordt in Italië gaat het al mis. Haar moeder blijkt namelijk verdwenen en het enige wat ze achterlaat is een mysterieus medaillon.

Wanhopig hangen Nienke en de andere gasten van het Bed en Breakfast affiches op en lichtten ze de politie in. Maar ondanks de ziekte van Nienkes moeder ondernemen ze niet veel actie.

Intussen is in Nederland ook de hel losgebarsten. Levi het zoontje van Nienke is namelijk meegenomen naar Thailand door zijn vader. Als Nienke dit hoort is ze verscheurd door haar gevoelens van paniek en verdriet. Wie moet ze eerst gaan redden?

Gelukkig krijgt ze al snel contact met haar zusje en haar advocaat. Zij beloven zich met Levi bezig te houden zodat Nienke haar moeder kan zoeken.

Zal Nienke haar moeder en zoontje veilig terug krijgen? En wie is het meisje in het medaillon?

Informatie over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer; de schrijver van dit boek is het pseudoniem van de overleden schrijver Paul Goeken. Hij overleed in juni 2011. In 2002 debuteerde hij met een triller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om de rest van de boeken onder pseudoniem uit te brengen. Waarom dat is, is niet bekend.

Zijn eerste boek ‘All-inclusive’ was meteen een groot succes en werd een bestseller. Ook in volgende boeken zie je de reisbranche en het toerisme terugkomen als belangrijk uitgangspunt. Inmiddels is dat het unieke kenmerk van deze vakantie trillers.

Mijn persoonlijke mening

Souvenir is de eerste zomer triller die ik gelezen heb van Suzanne Vermeer. En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was.

Wat ik verrassend vond aan dit verhaal was dat er een politiek tintje aan zit. De verhaallijn van Nienke en haar moeder lopen eigenlijk samen met die van een journalist die onderzoek doet naar een politicus in Italië.

Het mooie daaraan vindt ik, is dat de schrijfster een soort boodschap in het verhaal probeert mee te geven. Dat het goed is om kritisch naar mensen te kijken. En niet alles meteen aanneemt.

Daarnaast vond ik de hoofdpersoon Nienke heel moedig en kon ik me goed in haar verplaatsen. Niet omdat ik dat zelf heb meegemaakt. Maar omdat ik heel goed snap hoe vreselijk het moet zijn om te kiezen tussen je moeder en je kind.

Als je nog op zoek bent naar een leuke zomerse triller kan ik deze zeker aanraden!

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *