Schilderslief

Simone van der Vlugt, Schilderslief
Simone van der Vlugt, Schilderslief

Voor het verhaal over Geertje moeten we terug naar Amsterdam in de zeventiende eeuw. Geertje weet niet precies weet wat ze met haar leven wilt. Maar ze wil wel weg uit haar omgeving en besluit te verhuizen naar het plaatsje Beesd.

In Beesd komt ze in een herberg te werken waar ze de knappe zeeman Abraham leert kennen. Ze raken al snel verliefd en besluiten de trouwen. Helaas blijkt het geluk maar van korte duur als Abraham niet lang na hun huwelijk verdrinkt. Deze gebeurtenis laat Geertje wegzakken in een poel van verdriet.

Als ze na een poosje weer noodgedwongen aan het werk gaat hoort ze over een interessante nieuwe werk betreking. De bekende schilder Rembrandt van Rijn heeft namelijk een kindermeisje nodig. En na enig aarzelen neemt Geertje de baan aan.

Maar al snel merkt ze dat ze het lastig vindt om voor Rembrandt te werken. Dit omdat ze gevoelens voor hem begint te krijgen. En hij ook voor haar. Maar een intieme relatie hebben buiten het huwelijk kan eigenlijk niet.

Zullen Rembrandt en Geertje hun gevoelens kunnen negeren? Of zal Rembrandt haar ten huwelijk vragen zoals Geertje denkt.

Informatie over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt werd geboren in 1966 in Hoorn en ze wist al vanaf heel jong dat ze schrijfster wilde worden.

Toen ze dertien jaar oud was stuurde ze haar eerste manuscript naar een uitgever die haar adviseerde om door te schrijven. Dit besloot ze te doen en niet veel later lag “Het Amulet” een boek over hek verbrandingen in de winkel.

Inmiddels is ze een van de bekendste historische boeken schrijvers in Nederland en schrijft ze voor zowel jeugd als volwassenen.

Mijn persoonlijke mening

Toen ik hoorde van dit boek Schilderslief dacht ik dat het een beetje een smeuïg verhaal zou zijn. Vooral omdat minnaressen in die tijd toch wel met de nek werden aangekeken.

Tijdens het lezen werd ik in dat opzicht wel een beetje teleurgesteld. In de zin van dat het vooral vrij intense geschiedenis bevatte. Wel vond ik het interessant om dit boek te lezen omdat Geertje hier in een positiever daglicht word gezet. Tenminste dat heb ik begrepen als je het vergelijkt met andere boeken.

Ik kan dit boek vooral aanraden als je geïnteresseerd bent in het privé leven van historische figuren.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Lees dan hier verder!

Dit boek is ook te lezen via Storytell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *