Schijndood

Simone van der Vlugt, Schijndood
Simone van der Vlugt, Schijndood

Voor dit verhaal zullen we soms een stukje terug moeten gaan in de tijd. Of liever gezegd onze hoofdpersoon Kris zal dat moeten doen als hij zijn droom wil ontrafelen

Want door die droom wordt de achttienjarige Kris al jarenlang in de nacht schreeuwend wakker. En als hij wakker wordt, is de dreigende sfeer die aanwezig was in zijn droom het enige wat hem nog bijstaat. Eindeloze bezoekjes aan de dokter en homeopathische middeltjes die hij kreeg als kind hebben daar geen verandering in gebracht. Het ziet er dus naar uit dat hij er mee moet leven.

Maar dan krijgt hij van zijn huisgenote het adres van een therapeut die gespecialiseerd is in reïncarnatie. Zij probeert door middel van hypnose mensen terug te brengen naar een vorig leven.

Tijdens die afspraak wordt Kris onder de naam Olivier Moeiraans teruggebracht naar het Alkmaar van 1655, waar Olivier net te horen heeft gekregen dat hij de stad moet verlaten en in een huis voor melaatsen moet gaan wonen. Melaats* was een besmettelijke ziekte in die tijd.

Als Kris niet veel later wakker wordt, is hij vastbesloten om achter de rest van Olivier zijn verhaal te komen en hoeveel dat gemeen heeft met zijn eigen leven.

Zal het Kris lukken om zijn vorige leven te ontrafelen?

*Melaats is een besmettelijke huidziekte die zich  verspreidt door het hoesten of niezen in de lucht. Tegenwoordig zijn er medicijnen voor de ziekte en komt het vooral nog in de tropen voor. 

Informatie over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt werd geboren in 1966 in Hoorn en ze wist al vanaf heel jong dat ze schrijfster wilde worden.

Toen ze dertien jaar oud was stuurde ze haar eerste manuscript naar een uitgever die haar adviseerde om door te schrijven. Dit besloot ze te doen en niet veel later lag “Het Amulet” een boek over heksverbrandingen in de winkel.

Inmiddels is ze een van de bekendste historische boeken schrijvers in Nederland en schrijft ze voor zowel jeugd als volwassenen.

Andere boeken van Simone van der Vlugt

1. Schilderslief

2. Schaduwspel

3. Zwarte Sneeuw

Mijn persoonlijke mening

Voordat ik hier over begin wil ik benadrukken dat dit uitsluitend over mensen reïncarnatie gaat en niet over dieren reïncarnatie.

Ik vindt Schijndood een razend interessant boek. Het idee dat je terug zou kunnen keren naar een vorig  mensen leven om je eigen leven beter te begrijpen vind ik heel fascinerend.

Wel vond ik bij het lezen van dit boek het heel erg dat je voor een ziekte zoals melaats de stad uit gestuurd kon worden.

Natuurlijk zijn de meningen over reïncarnatie of überhaupt de theorie dat je terug zou kunnen komen in een ander leven erg verdeeld. Maar ik vind dat het in dit boek goed verwoord wordt.

Ik ben oprecht benieuwd naar jou of jullie mening, over het idee van meerdere levens hebben, dus laat dat vooral weten in de reacties hier beneden.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het lezen over reïncarnatie dan zou ik het zeker lezen.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *