SchEef 

Marlies Allewijn, SchEef
Marlies Allewijn, SchEef

Dit verhaal gaat over een meisje genaamd Eef die pas verhuisd is naar een ander dorp, waardoor ze eindelijk haar grootste droom waar kan maken. Ze mag namelijk gaan dansen bij DUYD. (Dance Until you Drop)

Al snel heeft Eef het helemaal naar haar zin bij DUYD en maakt ze leuke vriendinnen op school. Niet veel later krijgt ze ook verkering met een van de knapste jongens van de buurt.

Maar dan gaat het ineens bergafwaarts met Eef’s lichaam. En belandt ze na heel veel onderzoeken bij een reumatoloog voor kinderen. Waar ze te horen krijgt dat ze een vorm van jeugdreuma heeft.

Vanaf dat moment gaat het dagelijks leven en het dansen steeds moeilijk en komt Eef voor de beslissing of ze haar dansdroom moet opgeven.

Zal het Eef lukken om toch door te gaan ?

Informatie Marlies Allewijn

Marlies Allewijn is de schrijfster van dit boek, ze groeide op in het Zeeuwse dorp Yerseke, en verhuisde naar Amsterdam voor de studie film en televisie wetenschappen. Daar woont ze nu nog steeds.

In 2012 verscheen haar eerste boek SchEef wat bedoelt was als een soort biografie over zichzelf omdat ze zelf ook vanaf haar twaalfde reuma heeft en ze haar ervaringen graag wilde delen.

Tegenwoordig is Marlies getrouwd en heeft ze een zoon van twaalf.

Andere boeken van Marlies Allewijn

1. Ze was 16

2. De meid

3. De rampzalige geweldige zomer van Daan S. (Kleuters)

Mijn Persoonlijke mening

Ik vond dit boek leuk om te lezen omdat ik de ziekte jeugdreuma nog niet goed kende en ik nu besef dat het een verschrikkelijke ziekte moet zijn als je jong bent. Vooral als je zoals Eef steeds meer je onafhankelijkheid verliest die je eerst zo gewend was om te hebben, waardoor je je passie misschien ook op moet geven.

Verder vond ik het een heel leerzaam boek en kan ik zeker aanraden om het een keer te lezen als je wat wil leren over jeugdreuma en hoe je er mee om kan gaan.

Ben je geïnteresseerd in Fictie? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *