Projekt 1065

Oorlogsromans
Alan Gratz, Projekt 1065

Het is mei 1943 en de Tweede Wereldoorlog is in volle gang

De dertienjarige Micheal O’Shaunessy woont met zijn vader en moeder die de Ierse ambassade vormen in Berlijn. En net als veel jongens in zijn klas zit Micheal bij de Hitlerjugend.

Tijdens zijn periode bij de Hitlerjugend komt hij via iemand anders achter een geheim Project die de hele oorlog kan beïnvloeden.

Vanaf dat moment is Micheal vastbesloten om erachter te komen wat het Project precies is, niet wetend welke gevaren er nog boven zijn hoofd hangen.

Meer lezen over Allan Gratz? Lees dan snel verder.

Informatie over Alan Gratz

Alan Gratz is de schrijver van onder andere dit boek ( Projekt 1065) en van vele andere boeken zoals Vluchteling Erecode, en De jongen die tien concentratie kampen overleefde.

Voordat hij begon met schrijven van boeken is hij naar de Universiteit van Tennessee,  geweest waar hij zijn bachelor voor creatief schrijven heeft gehaald en daarna nog zijn master in Engelse educatie.  Tegenwoordig  is hij dus schrijver van vele boeken en heeft hij ook nog een aantal toneelstukken geschreven.

Alan woont in North Carolina met zijn vrouw en dochter.  Hij houdt van spelletjes, pizza eten en boeken lezen.

Andere boeken van Alan Gratz

1. Erecode

2. De jongen die tien concentratiekampen overleefde

3. Vluchteling

Mijn persoonlijke mening

Ik vond dit boek echt een van de beste oorlogsromans die ik ooit gelezen heb.  De spanning is echt bizar goed opgebouwd want tot kort voor het einde van het boek wist je gewoon niet hoe het af zou lopen. Dat maakte dat het althans bij mij zo was, dat ik het boek gewoon in een keer uit wilde lezen.

Daarnaast zit je ook meteen in het verhaal je wordt er als het ware meteen in meegenomen en dat is ook iets wat ik heel prettig vond.

Als je na het lezen van dit kleien stukje van het boek enthousiast werd kan ik het boek  zeker aanraden.

Ben je geïnteresseerd in Fictie? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *