Oorlog zonder vrienden

Evert Hartman, Oorlog zonder vrienden
Evert Hartman, Oorlog zonder vrienden

De Tweede Wereldoorlog is nu twee jaar in Nederland aan de gang. En dat maakt het leven van Arnold op school, door de politieke keuze van zijn ouders niet makkelijk

Aan  het begin van de oorlog probeert hij zich nog koest te houden. Maar na een flinke vechtpartij verandert dat. Hij begint sterk te geloven in de boodschap die zijn vader, die fanatiek NSB lid is, verspreidt.

Vanaf dat moment begint Arnold met het verraadden en chanteren van zijn klasgenoten samen met een andere jongen van de Jeugdstorm.

Maar dan wordt hij zelf te grazen genomen en begint hij via een bijzondere manier aan die denkbeelden waarin hij geloofde te twijfelen.

Nieuwsgierig ? Lees dan zelf verder.

Informatie over Evert Hartman

Evert Hartman was een Nederlandse schrijver die met zijn familie in Kampen woonden. Hij werd geboren in 1937 in Dedemswaard.

Nadat hij in militaire dienst was geweest en een aantal jaar had lesgegeven begon hij met het schrijven van boeken. De grootste prijs die hij ontving voor een van zijn boeken was de Europese Jeugdprijs.

Helaas heeft hij nooit de Gouden of de Zilveren Griffel mogen ontvangen. Hij stierf in 1994, in zijn woonplaats Hoogeveen.

Andere boeken van Evert Hartman

1. De vloek van Polyfemos

2. Het Onzichtbare licht

3. Morgen ben ik beter

Persoonlijke mening

De oplettende lezer is het misschien wel opgevallen maar ik heb eerder op deze site een recensie geschreven over een van Evert Hartmans boeken. Welke dat is ga ik niet zeggen.

Ik heb dit boek een tijdje geleden gelezen omdat ik het zelf altijd interessant vindt om vanuit verschillende oogpunten naar een onderwerp te kijken. Want dit is tenslotte een andere kijk op een gemiddeld boek van de Tweede Wereldoorlog.

Ik vindt dit boek zeker een aanrader om te lezen omdat het een andere kijk op de oorlog biedt en het een hele spannende plottwist heeft.


Ben je geïnteresseerd in oorlogsverhalen? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *