Met hart en ziel

Nicholas Sparks, Met hart en Ziel
Nicholas Sparks, Met hart en Ziel

Dit verhaal begint met Jeremy, een wetenschap journalist in New York. Als kritisch journalist gelooft hij alleen in dingen die wetenschappelijk verklaard zijn. Hij maakt er zijn beroep van om onverklaarbare beroepen zoals waarzeggers en mediums te ontmaskeren

Maar dan stuurt zijn agent hem naar een klein plaatsje diep in het land. Volgens verschillende legendes zijn daar op mistige avonden lichtjes te zien. Aan Jeremy is de taak om er achter te komen waar die lichtjes vandaan komen. Maar dan ontmoet hij de knappe bibliothecaresse Lexie. Waar hij al snel gevoelens voor krijgt.

In eerste instantie moet Lexie niks van hem hebben. Sterker nog ze irriteert zich aan zijn stadse manier van denken en zijn mening over bovennatuurlijke verschijnselen. Ondanks dat besluit ze hem wel te helpen met zijn onderzoek.

Door de tijd die ze samen door brengen merkt Lexie dat ze dichter naar elkaar toe groeien. Dit beangstigt haar en ze besluit halsoverkop uit het dorpje te gaan.

Maar Jeremy laat zich hier niet door tegen houden en besluit achter haar aan te gaan. De gedachte dat zij misschien niet hetzelfde voelt houdt hem niet tegen.

Zullen de gevoelens wederzijds zijn? En lossen ze samen het mysterie op?

Informatie over Nicholas Sparks

Nicholas Sparks is geboren in 1965 in Ohama in Amerika. Hij had een oudere broer en een overleden zus.

Omdat zijn vader nog studeerde toen hij geboren werd, is hij vaak verhuisd als kind. Uiteindelijk heeft hij financiële business afgerond op de Nothre Dam Universiteit in Indiana.

Niet lang daarna in 1988 ontmoette hij zijn vrouw Cathy tijdens een vakantie in New Hampshire. Ze trouwden het jaar daarna en Nicholas begon met het schrijven van zijn eerste boek. Het dagboek oftewel The Notebook. Dit boek was niet veel later een van New York bestsellers. Ook de film was een groot succes.

De thema’s die je vaak in Nicholas zijn boeken terug ziet zijn; Liefde drama geloof en het lot.

Tegenwoordig woont Nicholas in North Carolina samen met zijn vrouw en vijf kinderen.

Verschenen onder dezelfde schrijver

1. The Longest Ride (Engelstallig)

2. De Gelukkige (The lucky one)

3. Het dagboek (The Notebook)

Mijn persoonlijke mening

Toen ik dit boek oppakte in de boekwinkel en de titel zag verbaasde ik me. Ik had niet verwacht dat zo’n intens romantisch boek door een man geschreven was. Misschien is het een beetje een vooroordeel maar wat Jeremy doet in dit boek vindt ik wel extreem.

Ik denk ook wel dat dankzij deze boeken en films je ook gaat verlangen naar dat soort liefde. Dat is jammer want wat je in deze boeken ziet is niet heel realistisch. Daardoor moet ik wel eerlijk zeggen dat als je dit boek wilt lezen, je wel in de goeie mindset moet zijn. Stel je bent recent teleurgesteld door iemand en je leest dit boek; over een man die verblind door zijn gevoelens de vrouw van zijn dromen achterna gaat, ga je misschien nog rotter voelen.

Desondanks kan ik dit boek als je een romanticus bent, zeker aanraden!

Ben je geïnteresseerd in Romantische boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *