Klein Klein Kleutertje

M.J.Arligde, Klein klein kleutertje
M.J.Arligde, Klein klein kleutertje

Een levenloos lichaam langs de kant van een rustige weg. Alles lijkt op een vreselijk ongeluk. Maar Helen Grace denkt dat het om een voorbedachte moord gaat. Wie zou er een liefhebbende vrouw willen doden?

Al snel volgt er na de vrouw nog een slachtoffer op klaarlicht dag. Nu is het voor Helen duidelijk. Zij en haar collega’s hebben te maken met moordenaars. Maar wie ze zijn en waarom ze niet iedereen vermoordde in de winkel is een groot raadsel.

Als er na een grote zoektocht het levenloze lichaam van de mannelijke verdachte wordt gevonden staat de politie voor een raadsel. Wie is de andere handlangster. Waren deze moorden haar idee?

Om deze mensen te stoppen, zal Heleen diep in haar misdaden kennis moeten duiken, en moeten ontrafelen waarom dit meisje het recht voelt om dit te doen.

Heleen zal diep in het brein moeten duiken en moeten beseffen dat ook criminelen bepaalde gevoelens hebben.

Informatie over M.J.Arligde

M.J.Arligde werd geboren in Londen als jongste van een gezin van vier. Na zijn middelbare  schooltijd ging hij naar de universiteit van Sint John in Cambridge. Maar voordat hij ging studeren bezocht hij Singapore en Australië. Toen hij Engelse literatuur ging studeren won hij de Shakespeare prijs voor buitengewone literatuur. Na deze studie deed hij nog een jaar film producties.

Tegenwoordig werkt hij voor verschillende Britse crimeseries  waarbij hij momenteel werkt aan een script voor een serie op de BBC en, maakte hij zijn debuut als thriller schrijver met het boek Iene Miene Mutte. Bij ieder boek laat hij het karakter Helen Grage terugkomen als de stoere politie rechercheur.

Andere boeken van M.J.Arligde

1. Iene Miene Mutte

2. Kom je spelen

3. Wat je niet ziet

Mijn persoonlijke mening

Een tijdje geleden zag ik de boeken van M.J. Arligde liggen in de winkel. Vanaf het moment dat ik ze zag kreeg ik meteen de rillingen.

Je denkt misschien: waarom je leest toch genoeg thrillers. En dat is inderdaad waar, maar juist omdat hij een redelijk kinderlijke titel gebruikt, komt dat veel harder binnen dan wanneer je zou zeggen: Seriemoordenaar op pad. Daar krijg je ook wel rillingen van maar wel minder dan deze titel.  Tenminste dat is bij mij zo.

Maar om even terug te komen op het verhaal. Ik dacht dus van te voren al dat het heel eng zou zijn. Maar dat het zo bloedig zou zijn had ik niet verwacht. Het verhaal achter de daders zit ook best wel gek in elkaar, vooral van het meisje. Als je haar verhaal leest begrijp je de titel ook iets beter Tenminste dat had ik.

Desondanks is dit boek zeker een aanraden als je een liefhebber bent van thrillers met een bloedig kantje.

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *