Het Witte Paardje

Elizabeth Goudge, Het Witte Paardje
Elizabeth Goudge, Het Witte Paardje

Maria komt als vreemdeling aan op het landgoed van Moonacre om samen met haar gouvernante bij haar oudere neef te gaan wonen, niet beseffend hoe dit haar leven gaat veranderen

Ze komt er al snel achter dat de liefelijke vallei niet zo vredig is als het lijkt. En dat heeft alles te maken met een oeroude ruzie tussen haar familie en de Mannen van het Donkere Bos over het verdwenen witte paardje. Dan hoort ze dat zij er ook een aandeel in heeft, en zij de enige is die het op kan lossen.

Bij een van haar zwerftochten over het terrein komt ze tot haar blijdschap Robin tegen, een jongen waar ze vroeger in Londen mee speelde. Hij leert haar de geschiedenis van haar familie kennen en ze besluiten samen ondanks het zwijgen van de mensen om zich heen het mysterie op te lossen.

Zal ze dat gaan lukken..?

Informatie over Elizabeth Goudge

Elizabeth Goudge werd in 1900 geboren in Wales. Haar vader was de vice directeur van een college en haar moeder was een inwoner van Guernsey. De familie heeft op verschillende plekken gewoond totdat ze uiteindelijk in Oxford bij de Christ Churgh college komen te wonen. Elizabeth gaat dan naar de kunstacademie waardoor ze later les ging geven in Oxford in design en handwerk.

Na de dood van haar vader gingen Elizabeth en haar moeder naar het plaatsje Marladon Denver in Engeland voor een vakantie maar ze besluiten daar te blijven omdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en ze daar veiliger zijn. Daar schrijft Elizabeth onder andere Het Witte Paardje met Marladon als decor.

Elizabeth is overleden in april 1984.

Andere boeken van Elizabeth Goudge

1. The Middle Window (Engelstallig)

2. The White Witch (Engelstallig)

3. The Birth in The Tree (Engelstallig)

Mijn persoonlijke mening

Ik vindt het verhaal van Het Witte Paardje een mooi verhaal omdat het speelt in Engeland van een hele tijd geleden. Dat kan je zien omdat ze overal met de koets of het paard naar toe gaan, ze iedere zondag naar de kerk gaan en ze iedere middag thee drinken. Als thee liefhebber vindt ik dat wel een hele goede gewoonte.

Daarnaast vindt ik het leuk dat de schrijfster aan zo’n idyllische omgeving en verhaallijn er ook nog een spannend kantje aan heeft gegeven. Anders zou het verhaal best wel saai zijn geweest.

Als je net zoals ik houdt van boeken die zich op het Engelse platteland afspelen kan ik dit boek zeker aanraden.


Ben je geïnteresseerd in Fantasie boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *