Het meisje van Egtved

Linda Dielemans, Het meisje van Egtved
Linda Dielemans, Het meisje van Egtved

Dit verhaal gaat over een meisje met de naam Egtved. Althans dat is de naam van het dorpje waar archeologen haar gevonden hebben. Tegenwoordig kan je haar zien in een Deens museum waar ze opgebaard ligt. Maar wie was dit meisje? En waarom is ze zo jong gestorven?

Om daar achter te komen zullen we terug moeten in de tijd. De tijd die nu het bronzen tijdperk heet. Een tijdperk waarin het meisje waarschijnlijk een voornaam bestaan had. Dit werd grotendeels afgeleid door de kleren die het meisje droeg. Zo werd er gedacht dat zij later een belangrijke handelsvrouw zou zijn.

Dit zijn een van de legendes die er over het meisje rond gaan. Een andere theorie is dat er ook werd gedacht dat ze misschien iets strafbaars had gedaan. Iets waardoor ze zo jong is gestorven. Of beter gezegd vermoord.

Dankzij de DNA onderzoeken komen we steeds meer te weten over dit meisje. Maar zullen we ooit weten wie ze was? Misschien komen we daar wel nooit achter.

Informatie over Linda Dielemans

Linda Dielenmans was zeven jaar oud toen ze begon met schrijven van korte verhaaltjes. Voordat ze dat deed las ze al veel. Haar eerste verhaaltje was dan ook gebasseerd op een boek wat ze gelezen had.

Na de middelbare school werkte ze eerst een tijdje als hobo lerares als gevolg van haar studie aan het conservatorium. Na een aantal jaar hierin gewerkt te hebben besloot ze archeologie te gaan studeren. Hier is haar interesse voor oude archeologische verhalen zoals dit boek ontstaan.

Tegenwoordig schrijft Linda boeken en leest ze ook regelmatig voor in de klas.

https://www.lindadielemans.com/

Mijn persoonlijke mening

Ik vond het wel een aparte gewaarwording om een boek te luisteren van het meisje dat al lange tijd dood is. Net als Koud Hart is dit boek van Storytel
zelf. Als je het dus zelf wilt luisteren moet je dat via Storytel doen. Dat wilde ik nog even vermelden.

Aan de ene kant vond ik het boek heel leuk en ook wel aannemelijk. Het zou best kunnen zijn dat het meisje inderdaad genoot van een voornaam bestaan. Aan de andere kant vraag ik me toch af hoe betrouwbaar die gedachte was. Maar dat is natuurlijk altijd wel zo bij legendes.

Als jij ook benieuwd bent naar het verhaal achter een eeuwenoud beeld kan ik dit boek zeker aanraden.

 

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *