Het Gouden Kompas

Het gouden kompas
Philip Pullman, Het gouden kompas

 

De wereld van de elfjarige Lyra ziet er anders uit zoals wij hem kennen. Hier hebben de mensen namelijk hun ziel in de vorm van een dier naast zich lopen. Ze worden daemons genoemd.

Lyra en haar deamon Pantalaimon zijn wees en  wonen in het Jordan College en doen precies waar ze zelf zin in hebben. Maar dat verandert als haar vriend Roger ineens verdwijnt en niemand weet waar hij naar toe is.

Lyra is vastbesloten om hem te vinden en komt na een hele lange reis bij de zigeuners terecht die van plan zijn de ontvoerde kinderen te gaan zoeken en ze weer mee naar huis te nemen.  Als Lyra met hen meegaat ontdekt ze niet alleen wie haar ouders zijn, maar beseft ze ook niet dat dit avontuur haar verder dan het Noorderlicht gaat voeren.

Wil je meer lezen onder Philip Pullman? Lees dan snel verder.

Informatie over Philip Pullman

De schrijver van dit boek is geboren in Norwick in Engeland en reisde door het beroep van zijn vader en later ook zijn stiefvader al op jonge leeftijd de wereld rond.

Na de middelbare school is hij Engels gaan studeren. Door deze studie heeft hij twaalf jaar les gegeven op de middelbare school. Hier is hij kinderboeken gaan schrijven.

Zijn grote doorbraak kwam met De Noorderlicht serie waarvan dit (Het Gouden Kompas) het eerste deel is. De andere twee heten: ‘Het Listige Mes’ en ‘De Amberkleurige Kijker’.

Andere boeken van Philip Pullman

1. Het listige Mes

2. De amberkleurige kijker

Persoonlijke mening

Ik vindt dit een heel leuk fantasy boek omdat de gewone wereld en het fantasie gedeelte heel dicht naast elkaar ligt. Ik vindt het idee van deamons (dus je geest in de vorm van een dier) ook heel leuk en interessant bedacht. Soms bezorgde het me wel de rillingen omdat er ook wel stukken in het boek zaten die echt heel eng en wreed waren. Maar dat hoorde gewoon bij het verhaal.

Als je enthousiast bent kan ik dit boek zeker aanraden.

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *