Geheimen van het Wilde Woud

Tonke Dragt, Geheimen van het Wilde Woud
Tonke Dragt, Geheimen van het Wilde Woud

Voordat ik ga beginnen even een kleine disclaimer. Dit boek is het vervolg op het boek De brief voor de koning. Onderaan de recensie staat een linkje als je deze recensie ook wilt lezen.

Het is inmiddels een paar maanden na de opdracht wanneer Tiuri en Piak weer op reis gaan. Ze reizen naar kasteel Ristridin om andere ridder vrienden te ontmoeten. Maar dan horen ze verontrustend nieuws.

Een van de Ridder Ristridin is namelijk niet aanwezig Volgens de geruchten is hij voor het laatst gezien in het Wilde Woud. Op zoek naar de geheimen die het Woud verborgen houdt. Zoals de Mannen in het Groen.

De ridders besluiten zich op te splitsen om zo Ristridin te vinden. Maar al snel worden Tiuri en Piak omsingeld en gevangen genomen door de Rode Ruiters en hun meester: “De Zwarte Ridder met het Rode Schild”. De Ridder die verantwoordelijk is voor het verraderlijk vermoorden van vele ridders.

Al snel daagt de Ridder, Tiuri uit voor een schaakspel met een hoge inzet. Deze inzet zal bepalend zijn voor de oorlog tussen Unauwen en de Rode Ruiters uit Eviellan.

Tiuri beseft dat hij geen keus heeft en gaat de weddenschap aan. Zal de oorlog hierna op een eerlijke manier over zijn? Of volgt er nog meer verraad?

Informatie over Tonke Dragt

Tonke Dragt, eigenlijk Johanne Wilhelmina want dat is haar officiële naam, is de schrijfster van dit boek. Ze groeide op in Indonesië. Je zult misschien denken waarom, maar Indonesië was in die tijd een kolonie van Nederland. Het land heette destijds ook Nederlands-Indië.

Ze beleefde daar een gelukkige tijd totdat Japan het land binnenviel. Alle Nederlanders werden in concentratie kampen gestopt waar overal tekorten waren. Dus Tonke en een vriendinnetje begonnen met schrijven op kleine stukjes papier. Eigenlijk gebruikten ze alles wat ze vinden konden.

Na de oorlog verhuisde ze naar Nederland en werd Tonke tekenlerares. Ze vertelde verhalen om de klas rustig te houden. De brief van de koning werd in 1963 uitgeroepen tot kinderboek van het jaar. Tegenwoordig bestaat er ook een Engelse Netflix serie van het verhaal; “The letter for the King”.

Mijn persoonlijke mening

Normaal gesproken duurt het niet lang tot ik het vervolg deel van een boek lees. Maar tussen de brief voor de koning en Geheimen van het Wilde Woud zat voor mij tien jaar.

De reden hiervoor is omdat dit boek wat trager op gang kwam dan de brief voor de koning.  De eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat dit boek net als de brief voor de koning erg dik is. Nu is dat voor mij geen probleem maar ik kan me voorstellen dat je daar van kan schrikken.

Wat ik interessant vindt aan dit boek is dat je in die tijd er echt op moest vertrouwen dat je tegenstander eerlijk was. Want als dat niet zo was werd je in een hinderlaag getrokken met alle gevolgen van dien. Ik kan je ook wel vertellen dat het einde van het boek vrij heftig is.

Desondanks dat raad ik je toch aan om het boek te lezen als vervolg op de brief voor de koning. Want dit verhaal maakt de cirkel compleet!

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *