Familiegeheim

Caja Cazemier & Martine Letterie, Familiegeheim
Caja Cazemier & Martine Letterie, Familiegeheim

Dat haar moeder een verleden heeft weet Eva wel. Maar als er op de begrafenis van haar opa Wim niemand verschijnt willen zij en haar nichtje Annefloor weten wat er vroeger gebeurd is.

Op datzelfde moment zit Hanneke, de zus van opa Wim, ook met vragen over het verleden. Wat zou er gebeurd zijn als haar ouders een andere keus hadden gemaakt? Zou het gezin dan minder gebroken zijn geweest? Zou het beter zijn geweest als ze niet hadden afgesproken om nooit meer over het verleden te praten?

Tijdens haar zoektocht naar het verleden komen Eva en haar nichtje Annefloor erachter dat niemand in de familie hen echt wil helpen met zoeken naar antwoorden. Daarom lijken zij en Hanneke ze elkaar steeds meer nodig te hebben.  Want hopelijk wil Hanneke wel vertellen over hun familiegeschiedenis.

Zal het Eva en Annefloor lukken om achter het geheim rondom hun opa te komen? En komt de familie dan dichter bij elkaar?

Informatie over Caja Cazemier en Martine Letterie

Je denkt nu misschien. Huh is dit boek geschreven door twee schrijfsters? Ja dit boek is inderdaad geschreven door twee schrijfsters. Caja heeft het verhaal van Eva geschreven en Martine die van Hanneke. Ik ga eerst wat vertellen over Caja.

Caja is geboren op vijf september 1958 in Spijkernisse. Later verhuisde ze en groeide ze op in Groningen. Na de middelbare school ging ze Nederlands en Letterkunde studeren en stond ze twaalf jaar voor de klas.

Tegenwoordig combineert Caja het schrijven, met scholen bezoeken en is ze Jongerencoach. Ze woont in Leeuwarden met haar man en ze hebben drie zonen.

Martine is in hetzelfde jaar geboren als Caja, 1958 dus en ze groeide op in Voorburg. Na de middelbare school is ze ook Nederlands gaan studeren maar ze heeft wel Middel Nederlandse Letterkunde erbij gedaan. Dit bijvak zoals dat toen heette hield in dat ze zich ook bezighield met literatuur van de Geschiedenis zoals de Middeleeuwen.

Na haar studie heeft ze een paar jaar voor de klas gestaan maar begon het idee van schrijven toch steeds meer te kriebelen. Ze sloot zich aan bij een schrijversclub en ze heeft inmiddels meer dan 30 boeken verkocht voor kleuters schoolkinderen en volwassenen.

Tegenwoordig woont ze in Vorden en heeft ze drie kinderen.

Andere boeken van Caja

1. Kussen en Krullen ( Caja)

2. Made by Indira (Caja)

3. Alles voor Romeo (Caja)

Andere boeken van Martine

1. Kinderen met een ster. (Martine)

2. Mijn opa is een hippie (Martine)

3. Wachten op een brief.(Martine)

Mijn persoonlijke mening

Ik vindt Familiegeheim een bijzonder verhaal. In eerste instantie omdat het geschreven is vanuit twee personen Eva en Hanneke in dit geval en je dus twee verschillende perspectieven mee krijgt. Ik vindt dat mooi omdat er altijd meerdere kanten aan een verhaal zitten.

Daarnaast vond ik het ook schokkend dat bepaalde geschiedenis dingen kennelijk nog steeds op een gezin kunnen drukken. Ik wil nier verklappen waar het precies over gaat want anders zou ik teveel verraadden. Wel kan ik zeker aanraden om dit boek te gaan lezen want het geeft veel inzicht over gezinsproblemen. Dat het soms een stukje dieper graven is.

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *