Divergent 2 Opstand

Veronica Roth Divergent 2 Opstand

Even een kleine disclaimer van te voren: Dit boek is het tweede deel van de fantasy serie Divergent. Als je het verhaal wil begrijpen raad ik aan om die  recensie (Inwijding) ook even te lezen.

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Zelfverloochening duiken Tris en Four onder bij Vriendschap een toevluchtoord voor alle facties. Maar Tris vind hier niet haar rust.

In haar dromen wordt ze iedere nacht wakker gehouden. Uit angst om nog meer mensen kwijt te raken zwijgt ze. Zelfs tegen Four..

Maar als de Onverschrokkenen lucht krijgen waar ze zitten, lijkt het erop dat ze niet langer kan zwijgen. Als ze meegenomen worden voor het verhoor zal ze het wel moeten vertellen.. Met her risico om haar eigen vrienden te verliezen.

Zal Tris vergeven worden? En breekt er daarna niet nog een grotere oorlog uit?

Informatie over Veronica Roth

Veronica Roth werd geboren in New York in 1988 maar ze groeide voornamelijk op in Barrington. In haar middelbare schooltijd raakte ze in aanraking met het christelijk geloof  en tegenwoordig leeft ze nog steeds als christen waardoor je soms ook verwijzingen naar God ziet in haar boeken.

Na de middelbare school is ze Psychologie gaan studeren aan de Northwestern University en verhuisde ze met haar man naar Chicago waar ook dit verhaal zich afspeelt.

Toen ik hier informatie over aan het opzoeken was kwam ik erachter dat dit boek vooral is ontstaan door het gevecht tegen haar eigen angsten. Ze is hierbij in aanraking gekomen met de zogeheten “Exposure Theory”. Dit houdt in dat je steeds een reactie aanwakkert bij een bepaalde fobie bijvoorbeeld hoogtevrees totdat er een gezonde reactie ontstaat. Deze theorie wordt ook als inspiratie voor dit boek gebruikt, bij de zogeheten fearlandscaps waar je als onderdeel van de inwijding een serum ingespoten kreeg en zo zelf je eigen obstakels waar je bang voor was creëerde en er pas uit kon komen wanneer je weer kalm was en een techniek had gevonden om het te overleven.

In 2011 won Veronica Roth de Goodreads Favorite Book en in 2012 de Goodreads Best Young Adult Fantasy & Science Fiction.

Mijn persoonlijke mening

Ik vind opstand een heel leuk boek omdat je heel mooi het persoonlijke gevecht van Tris beleeft.

Wel kon ik me in het boek irriteren aan het feit dat Tris niet altijd eerlijk was. Aan de ene kant begrijp ik het wel heel goed omdat het geheim wat ze heeft wel heel erg is. Maar aan de andere kant vraag ik me af of het toch niet beter was als ze eerlijk was geweest meteen.

Verder is het een heel spannend verhaal om te lezen. De spanning wordt steeds verder opgebouwd en net als je bang bent dat het misgaat komt het toch nog op zijn pootjes terecht. Wel moet je tegen emotionele en gevaarlijke momenten kunnen.  Want die zitten er genoeg in.

Ik kan iedereen aanraden om dit boek te gaan lezen

Ben je geïnteresseerd in Romantische boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *