Lieve John

Nicholas Sparks, Lieve John
Nicholas Sparks, Lieve John

Zijn hele leven was hij het rebelse buitenbeentje. Niemand of iets kon hem echt schelen. Hij besefte dat hij weg wilt uit zijn omgeving en gaat het leger in. Maar dan ontmoet hij een meisje die hem al zijn keuzes doet twijfelen.

Want Savannah weet in tegenstelling tot andere meisjes tot hem door te dringen. En met maar twee weken samen worden ze hopeloos verliefd op elkaar. Zo verliefd dat ze besluiten om contact te houden via brieven met elkaar.

Zo begint het briefschrijf contact. En al snel komen ze erachter dat liefde alleen niet goed genoeg is. Want hoe eng is het voor iemand om te moeten lezen dat de ander in een levensgevaarlijke situatie zit. En daarbovenop niet weten wanneer hij terug komt.

Zal de liefde die ze voelen voor elkaar de tijd overleven. Of drijven ze verder van elkaar?

Informatie over Nicholas Sparks

Nicholas Sparks is geboren in 1965 in Ohama in Amerika. Hij had een oudere broer en een overleden zus.

Omdat zijn vader nog studeerde toen hij geboren werd, is hij vaak verhuisd als kind. Uiteindelijk heeft hij financiële business afgerond op de Nothre Dam Universiteit in Indiana.

Niet lang daarna in 1988 ontmoette hij zijn vrouw Cathy tijdens een vakantie in New Hampshire. Ze trouwden het jaar daarna en Nicholas begon met het schrijven van zijn eerste boek. Het dagboek oftewel The Notebook. Dit boek was niet veel later een van New York bestsellers. Ook de film was een groot succes.

De thema’s die je vaak in Nicholas zijn boeken terug ziet zijn; Liefde drama geloof en het lot.

Tegenwoordig woont Nicholas in North Carolina samen met zijn vrouw en hebben ze vijf kinderen.

Andere boeken van Nicholas Sparks

1. The lucky one (De gelukkige)
2. A walk to remember (De geur van van seringen)
3. The best of me (Het beste van mij)

Persoonlijke mening Dear John

Je zult misschien denken na het lezen van deze recensie. Jeetje wat een zoetsappig verhaal. Ik kan me goed voorstellen dat je dat denkt. Daarom geef ik even deze waarschuwing: Het boek is nog veel romantischer en dramatischer dan dit. Mocht je dit niks vinden lees het dan niet.

Ik weet natuurlijk niet of jij als lezer ook mijn vorige recensie van Nicholas Spark hebt gelezen (Met Hart en Ziel) maar dit is nog veel romantischer dan dat. Je moet er dus wel in de goede bui voor zijn.

Desondanks kan ik dit boek wel heel erg aanraden omdat het een heel fijn geschreven verhaal is en er goed in wordt beschreven hoe lastig een lange afstand relatie kan zijn. Nu is deze relatie wel uitzonderlijk maar alsnog is het fascinerend om erover te lezen.

Als je ook houdt van zwijmelverhalen kan ik dit boek zeker aanraden.

Overgins is dit verhaal ook te lezen via Storytell 


Ben je geïnteresseerd in Romantische boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *