De vloek van Polyfemos

Evert Hartman, De vloek van Polyfemos
Evert Hartman, De vloek van Polyfemos

Voor dit verhaal gaan we naar Griekenland een paar honderd jaar geleden, waar Odysseus beter bekend als de man van het houten paard terug wil keren naar zijn geboorte eiland Ithaka na een oorlog van tien jaar. Maar dat zal nog erg moeilijk worden..

Wat Odysseus niet weet is dat de god van de zee, Poseidon, allemaal gevaren voor hem en zijn mannen te wachten heeft liggen. Dieren en halfgoden zo gruwelijk dat je je er geen voorstelling bij kan maken.

Bij iedere verschrikking sterven er een paar van zijn mannen en dat drijft hem tot zo’n wanhoop dat hij zich afvraagt of hij Ithaka, zijn vrouw en zijn zoon ooit zal terugzien.

Als hij uiteindelijk op Ithaka aankomt weet hij niet wat er daar nog op hem ligt te wachten…

Wil je meer lezen van deze schrijver? Lees dan snel verder.

Verschenen onder dezelfde schrijver.

1 Vechten voor overmorgen.

2 Buitenspel.

3 De voorspelling.

Informatie over Evert Hartman

Evert Hartman was een Nederlandse schrijver die met zijn familie in Kampen woonden. Hij werd geboren in 1937 in Dedemswaard.

Nadat hij in militaire dienst was geweest en een aantal jaar had lesgegeven begon hij met het schrijven van boeken.  De grootste prijs die hij ontving voor een van zijn boeken was de Europese Jeugdprijs.

Helaas heeft hij nooit de Gouden of de Zilveren Griffel mogen ontvangen. Hij stierf in 1994, in zijn woonplaats Hoogeveen.

Persoonlijke mening

Ik vond dit een erg spannend boek om te lezen. Het idee dat de mensen in die tijd goden hadden waarmee ze alles verklaarden vond ik fascinerend, dat mensen toch een verklaring zochten achter dingen die gebeurden. En dat ze daar ook heilig in geloofden.

Al moet ik wel eerlijk zegen dat ik dit best wel een mannenboek vond, in de zin van, dat er veel geweld in voorkwam.

Maar al met al zou ik dit boek zeker aanraden als je een keer wilt lezen over de Griekse oudheid.

 

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *