De Steen der Wijzen

J.K.Rowling, Harry Potter, En De Steen Der Wijzen
J.K.Rowling, Harry Potter, En De Steen Der Wijzen

Er zijn kinderen op deze wereld die anders zijn dan jij en ik. Die dingen kunnen laten gebeuren zonder verklaarbare wijze. En als ze hierin les krijgen op Zweinstein de school voor magie worden ze tovenaars genoemd.  Zodat ze vreedzaam kunnen samenleven met niet magische mensen (Dreuzels).

 

Maar 1 van die tovenaars gaat het slecht pad op en iedereen die zich daar tegen verzet, tovenaar of Dreuzel overleefd het niet. Tot hij op een avond een klein jongetje probeert te vermoorden maar de vloek terugkaatst. Vanaf dat moment vlucht hij op sterven na dood en is het kleine jongetje, genaamd Harry Potter wereldberoemd in de tovenaarswereld.

Harry zelf is hier niet bewust van totdat hij de waarheid te horen krijgt op de avond van zijn elfde verjaardag van, de sleutelbewaarder van Zweinstein, Hagrid.

Vanaf dat moment gaat Harry naar Zweinstein en krijgen hij en zijn vrienden les in alles wat hij moet weten om een goede tovenaar te worden. Tot hij aan het einde van het jaar oog in oog staat met de tovenaar die zijn ouders heeft vermoord.

Er zijn in totaal zeven boeken over Harry Potter uitgebracht.

Informatie J.K.Rowling

J.K.Rowling begon niet meteen met schrijven.  Ze heeft eerst een tijdje Engels les gegeven in Portugal waarbij ze haar eerste man ontmoette met wie ze dochter Jessica kreeg. Dit huwelijk strandde waardoor ze naar Edinburgh verhuisde en daar twee boeken voor volwassenen schreef die niet uitgegeven zijn.

Het verhaal van Harry Potter bedacht ze in de trein van Londen naar Manchester en dat werkte ze in vijf jaar uit tot een zevendelige serie. Ondanks dat werd haar eerste boek terug gestuurd door maar liefst twaalf uitgevers. Uiteindelijk nam uitgever Bloomsburry Publishing het boek aan, maar wel met het advies om een baan erbij te zoeken.

Dat bleek niet nodig te zijn want na een iets wat aarzelende start stonden de boeken waarvan er toen al drie waren, op de eerste tweede en derde plaats van de boeken top tien in zowel De Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk. De laatste vier boeken werden de snelst verkochte boeken in de geschiedenis. Wereldwijd werden er meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Mijn persoonlijke mening

Iedereen die mij goed kent weet dat ik een doorgewinterde Harry Potter fan ben. Dus ik heb het idee dat dit wel een lange persoonlijke mening wordt.

Ik was acht jaar geloof ik toen ik begon met het lezen van Harry Potter. De boeken had ik gelukkig al thuis omdat mijn oudere broer ze ook heeft gelezen. En ik vond het meteen fantastisch omdat ik meteen mezelf kon onderdompelen in een fantastische fantasie wereld.

Ondanks het feit dat het een fantasie wereld is zitten er heel veel levenslessen in Harry Potter. Om er een paar te noemen; je keuze laat zien wie je echt bent, niet je eigenschappen. Iedereen heeft goede en slechte kanten, het gaat erom op welke kant je besluit te handelen dat is wie we echt zijn. Dit zijn een paar favoriete van mij je hebt er nog veel meer.

Tegenwoordig als ik Harry Potter lees, lees ik ze bijna alleen maar in het Engels. Dat kan ik ook zeker aanraden mits je het verhaal wel al een beetje kent want anders is het wel lastig omdat er hele andere woorden worden gebruikt dan in een gewoon Engels boek. Mocht je benieuwd zijn welk niveau van Engels dat is laat het mij dan even weten.

Ga het lezen zou ik zeggen!

Ben je geïnteresseerd in fantasie verhalen? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *