De slavenring

Simone van der Vlugt, De slavenring
Simone van der Vlugt, De slavenring

Dit verhaal gaat over Folkrad. Hij en zijn familie leven in een sibbe in een bezet Romeins gebied. Ze leven in een betrekkelijke vrede. Totdat er een gevecht ontstaat waarbij Folkrad een aandeel heeft.

En dat aandeel wordt zwaar bestraft. Een paar dagen later wordt de hele stam in vlammen gezet. Folkrad is de enige die het overleeft. Kort daarna wordt hij meegenomen op een slavenschip naar de stad Pompeji. En daar ontmoet hij zijn meester.

In het begin valt het slaven bestaan voor Folkrad wel mee. Veel van de klussen die hij moet doen deed hij thuis ook. Maar af en toe heeft hij heimwee naar zijn huis. Zeker als Chloe het andere mooie slavenmeisje niet bij hem is.

Het begint pas echt zwaar te worden als hij Marcus de, zoon van zijn meester ontmoet. Hij is wreed en behandelt slaven niet als gelijkwaardige mensen. Daardoor wordt het voor Folkrad steeds moeilijker om beleefd te blijven.

Maar op een dag gaat het mis als Folkrad een gil van Chloe uit Marcus slaapkamer hoort. En de ruzie die vervolgens uitbreekt heeft vreselijke gevolgen.

Ten einde raad vlucht Folkrad na de ruzie weg, Chloe twijfelt of ze met hem mee zal gaan maar besluit toch te blijven.

En dan breekt de grote vulkaan genaamd de Vesuvius uit. Zullen Folkrad en Chloe elkaar terug zien?

Informatie over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt werd geboren in 1966 in Hoorn en ze wist al vanaf heel jong dat ze schrijfster wilde worden.

Toen ze dertien jaar oud was stuurde ze haar eerste manuscript naar een uitgever die haar adviseerde om door te schrijven. Dit besloot ze te doen en niet veel later lag “Het Amulet” een boek over heksverbrandingen in de winkel.

Inmiddels is ze een van de bekendste historische boeken schrijvers in Nederland en schrijft ze voor zowel jeugd als volwassenen.

Mijn persoonlijke mening

Ik vindt de slavenring een heel mooi boek. Wat ik vooral mooi vindt is het stukje liefde schuldgevoel en overlevingsdrang van zowel Chloe als Folkrad.

Daarnaast kreeg je ook wel een stukje informatie hoe het voor sommige slaven in die tijd geweest moest zijn. Natuurlijk denk ik dat er ook goede meesters waren die hun slaven normaal behandelde. Misschien deden de meesten dat wel. Maar daar zullen we denk ik nooit achter komen. We hebben het immers niet meegemaakt.

Zelf wil ik ook heel graag nog een keer Pompeji bezoeken. Want we weten natuurlijk nu hoe die uitbarsting verlopen is. Als ik denk hoe eng het moet zijn geweest om gevangen te zitten in die stad toen het gebeurde. Gelukkig maken de meeste mensen zo’n uitbarsting niet meer mee.

Als je ook benieuwd bent naar het Romeinse tijdperk kan ik dit boek zeker aanraden.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *