De jaarclub

Linda van Rijn, De Jaarclub
Linda van Rijn, De Jaarclub

Tien jaar na het afstuderen besluit de hele jaarclub van Dominique op vakantie te gaan. Als Dominique haar tas gaat inpakken en het jaarclub vest vindt denkt ze weer terug aan de plotselinge zelfmoord van één van haar jaarclubgenoten Danielle. Ze besluit er maar niet teveel aan te denken..

Eenmaal in Wenen aangekomen beleven ze een heerlijke paar dagen met elkaar. Dominique ontspant zich en heeft eindelijk tijd om met haar vrienden een paar gezellige avonden te hebben. Zo ontdekt ze dat bepaalde partners van haar vriendinnen leuker zijn dan gedacht.

Maar dan slaat de sfeer na een avond wijn drinken om, wanneer één van Dominiques vriendinnen beweert dat de zelfmoord van hen jaarclubgenoot verzonnen was. Danielle zou helemaal geen doodswens hebben gehad. Haar dood zou dus eerder een verdacht moeten zijn..

Dominique en de rest van de groep weet niet zo goed wat ze hiervan moeten denken en besluiten naar bed te gaan. Als ze de volgende ochtend wakker wordt blijkt er iets vreselijks gebeurd te zijn. Het levenloze lichaam van de vriendin die de vorige avond de uitspraken deed over Danielle ligt roerloos in bed.

In paniek bellen de vrienden de politie. Ondertussen begint Dominique haar omgeving steeds meer te wantrouwen. Is Maria wel een natuurlijke dood gestorven? Of is iemand in de groep verantwoordelijk?

Informatie over Linda van Rijn

Linda Van Rijn is na haar studie literatuur wetenschappen, in de reisbranche gaan werken. Ze werkte als reisleidster op diverse locaties. Tijdens deze periode heeft ze inspiratie op gedaan voor haar vakantie trillers.

Inmiddels is ze dankzij haar succes fulltime schrijfster. Ze schrijft ongeveer twee vakantie trillers zoals deze per jaar. Haar voorbeeld hierin zijn de trillers van Suzanne Vermeer. Haar naam ben je misschien ook wel tegengekomen op onze site.

Tegenwoordig woont Linda op Curaçao.

Andere boeken van Linda van Rijn

1. Costa Brava

2. Strandslag

3. Familiediner

Mijn persoonlijke mening

Ik wilde dit boek, de jaarclub al een hele tijd lezen. Dus toen ik het eindelijk kreeg was ik er heel blij mee.

Wat ik wel grappig aan dit boek vond was het feit dat je vanaf het begin af aan duidelijk meekreeg wat Dominique van haar andere jaarclubgenoten vind en dan voornamelijk de partners van haar vriendinnen.

Ik vind de gedachtes die mensen hebben over andere mensen altijd wel heel interessant. En ook best wel grappig. Vooral de stukjes over de saaie mannen waren leuk om te lezen.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat tegen het einde van het boek de situatie steeds meer creepy wordt. De spanning wordt relatief (tenminste dat vind ik) langzaam opgebouwd waardoor je heel erg naar één moment toe wordt geleidt. Pas aan het einde weet je hoe het in elkaar zit. En ik kan wel zeggen dat  het echt heel heftig is.

Als jij opzoek bent naar een verhaal achter een jaarclub kan ik dit boek zeker aanraden!

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *