De Geheime Kamer

J.K.Rowling, Harry Potter en de Geheime Kamer
J.K.Rowling, Harry Potter en de Geheime Kamer

Even een disclaimer. Deze recensie is het tweede boek uit de Harry Potter serie. Het is handig om ook de eerste recensie te lezen.

Tralies voor zijn raam. Een wezentje genaamd Dobby die hem waarschuwt niet naar Zweinstein terug te keren, nu er een complot speelt om vreselijke dingen te laten gebeuren. Is dit een grap van iemand die Harry niet meer op school wil zien. Of staan Harry en zijn vrienden echt een vreselijk schooljaar te wachten?

Als Harry niet veel later zijn vrienden terugziet vertelt hij hen over de bizarre boodschap. Misschien weten zij er wel meer van. Maar ook zij weten niks over complotten op hen school.

Door een wilde terugrit naar Zweinstein vergeet Harry Dobby al snel. Totdat er een onheilspellende tekst op Halloweens avond verschijnt.

“De Geheime Kamer is geopend. Hoedt u vijanden van de Erfgenaam”

Vanaf dat moment weet de hele school het. De Geheime Kamer is geopend. Maar wie is dan die Erfgenaam? En wat wil hij precies?

Zullen Harry, Ron en Hermelien de Erfgenaam kunnen vinden? Voordat de geschiedenis zich herhaalt..

Informatie over J.K.Rowling

J.K.Rowling begon niet meteen met schrijven. Ze heeft eerst een tijdje Engels les gegeven in Portugal waarbij ze haar eerste man ontmoette met wie ze dochter Jessica kreeg. Dit huwelijk strandde waardoor ze naar Edinburgh verhuisde en daar twee boeken voor volwassenen schreef die niet uitgegeven zijn.

Het verhaal van Harry Potter bedacht ze in de trein van Londen naar Manchester en dat werkte ze in vijf jaar uit tot een zevendelige serie. Ondanks dat werd haar eerste boek terug gestuurd door maar liefst twaalf uitgevers. Uiteindelijk nam uitgever Bloomsburry Publishing het boek aan, maar wel met het advies om een baan erbij te zoeken.

Dat bleek niet nodig te zijn want na een iets wat aarzelende start stonden de boeken waarvan er toen al drie waren, op de eerste tweede en derde plaats van de boeken top tien in zowel De Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk. De laatste vier boeken werden de snelst verkochte boeken in de geschiedenis. Wereldwijd werden er meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Andere boeken van J.K.Rowling

1. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
2. Harry Potter en de Vuurbeker
3. Harry Potter en de Orde van de Feniks

Mijn persoonlijke mening

Om te beginnen wil ik benadrukken dat ik niet over alle delen van Harry Potter een recensie ga schrijven. Dat zou een beetje teveel van het goede zijn denk ik.

Ik weet nog goed toen ik dit boek voor het eerst las, dat ik het een stuk enger vond dan het eerste deel. Vanwege de geheimzinnige aanvallen en natuurlijk de monsters. Waarschijnlijk kent iedereen die dit leest het verhaal. Maar toch zou ik je willen uitdagen om ook het boek te lezen. Je krijgt er geen spijt van namelijk. Je komt onder andere meer dingen te weten over de Erfgenaam van Zwadderich. En over het geheimzinnige dagboek.

Je zult je misschien afvragen waarom ik na al die tijd de boeken nog steeds zo tof vind. Dat komt deels door de schrijfstijl van J.K.Rowling want ik vind de manier waarop zij een verhaal opbouwt gewoon heel prettig. Daarnaast luister ik ook heel graag naar de Harry Potter boeken op Storytell.

De man die dit voorleest Jan Meng is echt geweldig. Hij geeft echt een nieuwe vleug aan het verhaal met zijn stemmetjes. Ik kan het echt van harte aanbevelen.

Ik wens jullie veel leesplezier!

Ben je geïnteresseerd in fantasie verhalen? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *