De brief voor de koning

Tonke Dracht, De brief voor de Koning
Tonke Dracht, De brief voor de Koning

Dit verhaal speelt lang geleden toen er ridders waren. Deze ridders hielpen de koning met het rijk te regeren. En als je een van deze ridders wilde worden zoals onze hoofdpersoon Tiuri moest je een zware tijd doorstaan. Dit verhaal begint bij de laatste proef.

Als laatste proef moeten de aanstaande ridders een nacht doorbrengen in een kapel op de heuvel. Zo moeten ze wakker blijven en de deur niet open doen. En ze mogen met niemand praten. Maar Tiuri verbreekt deze belofte als hij een smeekbede van buiten hoort en hij de deur opent.

Vanaf dat moment is Tiuri verantwoordelijk voor een uiterst gevaarlijke opdracht. Hij moet zo snel mogelijk in het diepste geheim een brief bezorgen aan Koning Unauwen de vorst van het land achter de bergen. Als de brief niet op tijd is kan dat een rampspoed betekenen voor beide landen. Maar Tuiri is niet de enige die de brief wilt hebben.

Zal het Tiuri lukken om uit de vijandige handen van de Rode Ruiters uit Eviellan te blijven en de brief op tijd te bezorgen?

Informatie over Tonke Dragt

Tonke Dragt eigenlijk Johanne Wilhelmina want dat is haar officiële naam, is de schrijfster van dit boek. Ze groeide op in Indonesië. Je zult misschien denken waarom, maar Indonesië was in die tijd een kolonie van Nederland. Het land heette destijds ook Nederland- Indië.

Ze beleefde daar een gelukkige tijd totdat Japan het land binnenviel. Alle Nederlanders werden in concentratie kampen gestopt waar overal tekorten waren. Dus Tonke en een vriendinnetje begonnen met schrijven op kleine stukjes papier.

Mijn Persoonlijke mening

Ik vindt De brief voor de koning oprecht een heel goed boek, het is namelijk bijna het hele boek spannend. En ik vindt dat oprecht een presentatie want het is een dik boek.

Daarnaast vindt ik de boodschap die erin zit ook echt mooi. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik denk dat het goed is als je af en toe op jezelf aangewezen bent. Dat je even niemand hebt om op terug te vallen of die het voor je op kan lossen. Eigenlijk wordt in dit boek het proces naar volwassenheid en verantwoordelijkheid nemen heel mooi beschreven.

Even een klein detail. Een van de redenen waarom ik dit boek wilde lezen was omdat ik het paard waar Tiuri op reed gewoon een heel mooi paard vond in de film. Daarna ben ik pas het boek gaan lezen.

Ik raad dit boek zeker aan als je geïnteresseerd bent in het leven van ridders in die tijd.

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *