De Amulet

Simone van der Vlugt, De Amulet
Simone van der Vlugt, De Amulet

Het is het jaar 1630 en iedere zondag worden de mensen in de stad Wurzburg herinnerd aan het grote gevaar. Namelijk het heksengebroed in hen midden. Iedereen die iemand verdenkt van heksenrij kan diegene aangeven. De straf is dan de brandstapel.

 

Nina een meisje met bijzondere gaven hoort deze verhalen ook. Ze beseft alleen niet dat zij hierdoor gevaar loopt. Ondanks de waarschuwingen van haar oom en tante glipt ze regelmatig de stad uit. Maar op een dag gaat dat mis..

Er breekt namelijk een grote storm uit. En het duurt niet lang voordat de praatjes beginnen over wie dit gedaan zou hebben… In paniek besluit Nina de stad te verlaten. Op zoek naar een veiliger bestaan

Zal Nina de brandstapel weten te ontvluchten. Zal ze leren wie ze echt is?

Informatie over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt werd geboren in 1966 in Hoorn en ze wist al vanaf heel jong dat ze schrijfster wilde worden.

Toen ze dertien jaar oud was stuurde ze haar eerste manuscript naar een uitgever die haar adviseerde om door te schrijven. Dit besloot ze te doen en niet veel later lag “Het Amulet” een boek over heksverbrandingen in de winkel.

Inmiddels is ze een van de bekendste historische boeken schrijvers in Nederland en schrijft ze voor zowel jeugd als volwassenen.

Andere boeken van Simone van der Vlugt

1. Bloedgeld

2. Op klaarlichte dag

3. De bastaard van Brussel

Mijn persoonlijke mening

Ik vind De Amulet oprecht een bijzonder boek omdat het speelt in een geschiedenis periode waar ik weinig van af wist.

Nu snap ik dat je misschien als lezer kan denken van: “Was het echt zo erg met die verbrandingen?”. Nu ben ik natuurlijk geen historicus maar ik heb er wel wat research naar gedaan. En het scheen wel een poos heel erg te zijn geweest in Europa. De praktijken die ze gebruikten om een bekentenis los te krijgen vond ik bizar.

Maar daardoor juist door dat bizarre stuk vond ik het heel leuk en interessant om te lezen. De voorzichtigheid waarmee je moest leven lijkt me ontzettend zwaar. Ook de zoektocht naar Nina haar eigenschappen vond ik heel interessant. Ze heeft in ieder geval geen saai leven gehad.

Als je ook wat meer wilt weten over heksenverbrandingen kan ik dit boek zeker aanraden.

Ben je geïnteresseerd in Spannende boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *