Blauwe Plekken

Anke de Vries, Blauwe plekken
Anke de Vries, Blauwe plekken

Judith  is een stil verlegen meisje die niet graag in het middelpunt van de aandacht staat.  Zo probeert ze zich zowel thuis als op school zo onzichtbaar mogelijk te maken maar dat lukt niet altijd

 

Want de thuissituatie van Judith is, ondanks dat ze vaak haar moeder helpt met haar kleine broertje, niet goed. Haar moeder wordt namelijk erg snel boos waardoor ze agressief kan reageren . Judith is hieraan gewend en vertelt niemand er over.

Maar dit verandert als ze op een dag bij een klasgenootje van haar thuis komt en zelf ziet dat het anders kan. Intussen gaat het thuis steeds slechter, en wordt ze zo wanhopig dat ze een drastisch besluit neemt.

Informatie over Anke de Vries

Anke De Vries werd geboren in Sellingen, een klein plaatsje in Groningen. Ze verhuisde al snel naar Harskamp in de Veluwe waar ze de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, wat ze vanwege de Duitse bommenwerpers heel eng vond.

Toen ze zeventien was ontmoette ze haar man Laurent Félix-Faure waarmee ze naar Frankrijk verhuisde na hun huwelijk. Ze kregen drie kinderen en ze hebben naast Frankrijk ook nog in Pakistan en Griekenland gewoond voor Laurent zijn baan. Pas toen de kinderen het huis uit gingen begon Anke met schrijven.

Inmiddels heeft ze vijftig boeken geschreven voor beginnend lezers en prentenboeken maar voornamelijk jeugdboeken over serieuze onderwerpen zoals kindermishandeling (Blauwe Plekken) en De Tweede Wereldoorlog (De Rode handschoen).  De meeste verhalen spelen zich af in Frankrijk en in Den Haag omdat ze die plekken goed kent.

Wil je meer boeken lezen over Anke de Vries?  Lees dan nog maar even verder.

Ander werk van Anke de Vries

1. De Rode handschoen. 12+

2. Littekens 12+

3. Raf 4+

Mijn eigen mening

Ik heb dit boek gelezen toen ik twaalf jaar was. Ik moet zeggen dat ik het destijds een heftig boek vond, puur omdat ik in mijn directe omgeving nog niet veel meegekregen had over kindermishandeling en ik niet echt begreep hoe zoiets kon gebeuren en hoe iemand zoiets kon doen.

Nu ik ouder ben heb ik meer mensenkennis opgedaan en kan ik het beter relativeren dan toen.

Ik zou dit boek daarom ook aanraden om te lezen als je ouder bent dan veertien jaar omdat het best wel hard kan binnen komen. Zeker als je er nog niet zoveel van weet, Of als je er juist zelf ervaring mee hebt.

Ben je geïnteresseerd in Fictie? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *