Aan alle jongens waar ik van hield

Jenny Han, Aan alle jongens waar ik van hield
Jenny Han, Aan alle jongens waar ik van hield

Gênante liefdesgeheimen we hebben ze allemaal. Onze hoofdpersoon Lara Jean heeft ze ook, al zijn ze misschien anders dan je zou denken.

Lara Jeans geheim bestaan namelijk uit liefdesbrieven. Deze brieven schreef ze naar alle jongens die ze ooit leuk gevonden heeft. Niet omdat ze deze brieven wil versturen maar gewoon om haar gevoelens voor deze persoon kwijt te kunnen.

Maar dan slaat het noodlot toe als ze op school verschijnt. Een van haar geheime crushes confronteert haar namelijk met een van haar liefdesbrieven waardoor ze helemaal in paniek raakt en hem zoent op het sportveld. Dit doet ze onder de ogen van een andere jongen die ook een brief heeft gekregen. Die jongen is namelijk het ex vriendje van haar zus waarmee het net uit is.

Om te voorkomen dat het helemaal uit de hand loopt besluiten Lara Jean en de jongen die ze gezoend heeft, te doen alsof ze samen zijn. Dit doen ze zodat niemand de waarheid achter de brieven hoeft te weten.

Zal dit toneelspel ervoor zorgen dat Lara Jean meer vrienden krijgt? Of kan ze zich nooit meer vertonen op school?

Informatie over Jenny Hay

Jenny Hay is de schrijfster van dit boek en geboren in Virginia waar ze het grootste gedeelte van haar leven woont. Een paar jaar later slaagt ze op de univeristeit van North Carolina voor de studie creatief schrijven.

Jenny Hay verdiept zich vooral in het leven op de middelbare school en vooral wat de moeilijkheden daar kunnen zijn. Haar meeste boeken waaronder deze gaan daar ook over.

Tegenwoordig woont Jenny in Brooklyn en is schrijven haar beroep.

Andere boeken van Jenny Hay

1. P.S. Ik hou nog steeds van je

2. Veel liefs Lara Jean

3. De zomer waarin alles veranderde

De bovenste 2 delen zijn vervolg boeken op dit deel

Mijn persoonlijke mening

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit boek en de film mijn nieuwe guilty pleasures zijn. Waardoor dat komt weet ik ook niet zo goed. Misschien heeft het er iets mee te maken dat ik me goed kan verplaatsen in Lara Jean. We zijn allebei ongemakkelijk in de buurt van jongens die we leuk vinden en ik heb ook wel eens meerdere jongens tegelijk leuk gevonden. In tegenstelling tot Lara Jean heb ik er geen brief over geschreven.

Ik snap dat je misschien na het lezen van deze recensie het idee kan hebben van what the heck; wat is dit voor gaar verhaal. Maar ik kan je verzekeren het is oprecht heel vermakelijk. Nu moet ik wel zeggen dat ik zelf de Engelse versie heb gelezen dus ik weet niet of de Nederlandse ook net zo leuk is. Ik heb hem wel ingekeken maar dat sprak me gewoon minder aan omdat ik het een beetje raar vertaalt vindt. Je moet zelf als lezer maar kijken welke taal je het meest aanspreekt.

Als je fan bent van romantische komedies kan ik dit boek zeker aanraden!

Ben je geïnteresseerd in Romantische boeken? Lees dan hier verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *